Головна Аналітика Свідоцтво на право заняття адвокатською діяльністю:особливості зупинення та припинення стажування особою

Свідоцтво на право заняття адвокатською діяльністю:особливості зупинення та припинення стажування особою
Понеділок, 06 лютого 2017, 14:35

Особливості зупинення стажування

Зупинити стажування може стажист не більше ніж на 6 місяців надавши до ради адвокатів регіону свідоцтво про складення кваліфікаційного іспиту. При цьому стажист подає звіт про обсяги виконання індивідуального плану стажування, а керівник подає звіт про оцінку пройденого стажистом обсягу стажування.

Після отримання такої заяви рада адвокатів регіону з цього питання протягом 30 днів приймає рішення про припинення стажування. При цьому у рішенні зазначається сумарний сумарний облік часу, який стажист виконав.

Щоб поновити своє стажування стажист повинен подати знову заяву до ради адвокатів регіону, у якій він проходив стажування. Рада адвокатів регіону розглядає таку заяву протягом 30 робочих днів після її отримання. Продовження стажування поновлюється з дня прийняття радою адвокатів регіону відповідного рішення.

Якщо особа переїхала у інший регіон, вона повинна проходити процедуру стажування у того самого керівника. Рішення про поновлення стажування приймає рада адвокатів нового регіону за новим місцем проживання особи.

Припинення стажування

Стажування може бути припинене у випадку подання стажистом відповідної заяви, подання керівником стажування заяви про припинення стажування особи у випадку відмови стажиста виконувати свій індивідуальний план стажування, чи не подав відповідного звіту стажування у визначений строк чи заяви про поновлення стажування, або у випадку не затвердження радою адвокатів регіону поточного звіту стажиста .

Стажування може бути припинено і у випадку набрання законної сили обвинувальним вироком суду стажиста за вчинення тяжкого, особливо тяжкого чи середньої тяжкості злочину. Також стажування припиняється у випадку визнання рішенням суду стажиста недієздатним або обмежено недієздатним.

 Приймає рішення про припинення стажування рада адвокатів регіону на протязі 30 днів від дня отримання відповідних заяв або відомостей, що є підставою для припинення стажування.

Протягом 3 робочих днів стажист та його керівник повідомляються про відповідне рішення.

Особа може пройти повторне стажування строком 6 місяців, якщо радою адвокатів регіону отримано відповідне рішення суду про поновлення в правах та якщо на той час дійсне свідоцтво про складання кваліфікаційного іспиту.

Хто може бути звільнений від стажування?

Від стажування звільняються особи, які на день звернення із заявою про допуск до складання кваліфікаційного іспиту мають за останні два роки  стаж роботи помічника адвоката не менше 1 року.  Тут враховується також, як стаж роботи помічника адвоката – чи він працював на умовах повного робочого тижня і чи роботодавцем сплачувався Єдиний соціальний внесок у встановленому порядку та розмірі.