Головна Аналітика Геліосистеми, від компанії "Альтек", переваги і недоліки.

Вівторок, 15 серпня 2017, 04:38

Геліосистема – це прилад, що перетворює сонячну енергію в будь-яку іншу, зручну для використання, наприклад теплову, з якої в наслідку можна отримати електричну. Тобто, це конструкція, яка здатна перетворити сонячну енергію в тепло.

Результат пошуку зображень за запитом "гелиосистема"

Такі системи мають широкий спектр дії і використовуються для різноманітних цілей, наприклад: для нагрівання води і повітря, їх охолодження, для того, щоб опріснити воду, отримати електричну енергію та, навіть, висушити фрукти або овочі. Геліоустановки абсолютно безпечні, через те, що вони є екологічно чистими джерелами переробки енергії.

Отож, для чого використовують геліосистеми:

  1. Постачання гарячою водою приватних будинків
  2. Опалення приватних будинків
  3. Опалення і водопостачання готелів, багатоповерхівок, клубних будівель, об’єктів промислового призначення
  4. Підігрів басейну і т.ін.

Відомим на ринку виробником геліосистем є фірма Altek. Вони виробляють термосифонні системи, які є сезонними та безнапірними.

Системи саме цього виробника характеризуються простою конструкцією та досить демократичною ціною. В основі даних систем лежать скляні труби, які є вакуумними, кожна з яких в свою чергу складається з двох скляних. За рахунок того, що зовнішня труба виготовлена зі скла на основі боросилікату, вона є надзвичайно міцною і не боїться зовнішніх механічних впливів. Доведено, що труба здатна витримати град до 25 мм в діаметрі.

Трубка, що знаходиться в середині виконана з такого ж скла. Додатково її обробляють спеціальним селективним покриттям, для того, аби забезпечити поглинання тепла з найменшим віддзеркаленням. Між зовнішньою і внутрішньою трубою викачане повітря і створений вакуум, завдяки цьому показники тепловтрати є мінімальними. Виходячи з цього, можна сказати, що вони мають більшу ефективність ніж плоскі системи.

Altek також виготовляє термосифонні колектори (сонячні), вони мають інтегровані баки і використовуються для постачання гарячої води на дачі, котеджі і т.д., у період сонячної активності (квітень – жовтень).

Переваги систем Altek:

  1. Доступна вартість
  2. Один колектор здатен забезпечити гарячою водою 3-8 осіб
  3. Нагрівається за 3-4 години у денний час
  4. Легко монтується і встановлюється
  5. Надійний і нескладний у користуванні
  6. Не потребує встановлення додаткового обладнання
  7. Компенсує близько 80% затрат на електроенергію
  8. Тривалий термін експлуатації
  9. Екологічний склад, що не наносить шкоди здоров’ю

Не зважаючи на достатню кількість переваг, варто розглянути і недоліки геліосистем:

  1. Одним із перших недоліків є їх сезонна робота. На території нашої країни взимку значно менша сонячна активність ніж весною-літом.
  2. На перший погляд висока вартість, але через певний проміжок часу цей недолік стає перевагою, тому що швидко окупається.
  3. Перепади напруги можуть негативно впливати на систему, тому потрібно слідкувати за цим і вчасно виправити проблему.

З огляду на все вищеперераховане, можна побачити, що переваг значно більше, ніж недоліків і вказані недоліки не є суттєвими, тому можна сказати, що геліосистеми є необхідними пристроями для економії електроенергії.